Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a MASZSZ és a Magyar Gumiabroncs Szövetség

 

news01-01 
Matej Zavrl a HTA elnöke és Gablini Gábor MASZSZ elnök a megállapodás sikeres aláírása után

A Magyar Gumiabroncs Szövetség (HTA) és a Magyar Autós Szakmai Szövetség (MASZSZ) 2014. július 8-án stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá a MASZSZ budaörsi székhelyén, mely megállapodás várhatóan jelentős kihatással lesz a gépjármű-közlekedés műszaki és közlekedésbiztonsági területeire.

Magyarország – köszönhetően a jó befektetési környezetnek – már gumiabroncsgyártó „nagyhatalomnak” számít Európában, mely a hazai GDP előállítása során és a foglalkoztatás terén is jelentős értéket képvisel. A gépjármű –ágazat jelenleg 50 ezer főnek biztosít munkahelyet, de az illegális tevékenységek visszaszorításával ez a szám közel a duplájára lenne növelhető. Ezt a célt irányozza elő a MASZSZ ágazati együttműködése a kormányzattal.

A hazánkban közlekedő 4,2 millió kettő vagy több kerékkel ellátott gépjármű napi közlekedése fokozott veszéllyel jár és VESZÉLYES ÜZEMMÉ teszi a gépjárművet. Ebben a folyamatban a legfontosabb kapcsolat a gépjármű és az út között, igen csekélynek mondható érintkezési felülettel, a GUMIABRONCS!

A HTA és a MASZSZ közötti stratégiai megállapodás célja a gépjármű ÜZEMBENTARTÓI-, az alkatrész piac TERMÉK-, és a javítóipar BEÉPÍTÉSI FELELŐSSÉG hármasának hangsúlyozása, melyek együttes hatása eredményezi a közlekedés biztonságának növelését és a nulla emberi veszteség mielőbbi elérését, melyek tagadhatatlanul igen fontos társadalmi célok.

A MASZSZ közlekedésbiztonsági szempontból kiemelten fontosnak tartja, hogy a közlekedők és a társadalom elfogadja a „télen téli gumi, nyáron nyári gumi” használatának elsődlegességét. Az általános együttműködési célok között említhetjük továbbá a gumiabroncs minőségi és megbízható felszerelésének és javításának elősegítését, illetve a használt gumiabroncsok környezetkímélő, innovatív újrahasznosítását. Kiemelten fontos továbbá, hogy a hazai új gumiabroncs-forgalom jelentős része illegális csatornákon áramlik be, következésképp számos ellenőrizetlen és veszélyes gumiabroncs kerül a gépjárművekre.

A MASZSZ és a HTA együttműködése támogatja a közlekedésbiztonság javítását, a fogyasztók védelmét, valamint a hulladék gumiabroncsok szervezett és környezetkímélő megsemmisítését. 

MASZSZ – HTA 2014